Information och nyheter från Pappers avd 143
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Referat från avd. 143:s styrelsemöte 25/2 2022.


Per Jonsson 2022-05-23

-Revision av dagtislöner har påbörjats
-Det har pågått ett test med att bemanna EM1 med fyra operatörer under någr veckor.
-UNG2022 från Husum kommer cirka 30 ungdommar att delta, totalt från hela förbundet deltar 485 ungdommar.
-I Orrviken kommer Hawklord and the Comets med flera arrangera en konsertkväll 13 augusti.

Revision av dagtislöner har påbörjats. Och som jag tidigare har skrivit är det viktigt att vid utvecklingssamtal eller om det kallas PDA, fråg vad kan JAG göra för att få högre lön. Påpeka för chefen att jag vill ha högre lön, om chefen säger att du har högsta lönegrad säg då att chefen kan hälsa vidare att du vill ha högre lön. Företaget måst få reda på att det finns ett behov av fler lönegrader. Det hjälper inte om ”facket” säger det. Det måst komma från chefer också.

Det har pågått ett test med att bemanna EM1 med fyra operatörer under någr veckor. Testet har följts av ordförande Ulf Häggkvist och AHSO Konas Molander på plats på EM1. Vad jag kunnat utläsa i OMS har det varit påfrestande och stressigt för att hinna med alla arbetsuppgifter och samtidigt övervaka maskinen och produktkvaliteten. Vi får snart höra vad företaget vill ådstakomma med detta test.

UNG2022 från Husum kommer cirka 30 ungdommar att delta, totalt från hela förbundet deltar 485 ungdommar. Tyvärr har pandemin gjort att intresset minskat. Det var över 800 anälda 2020. Trots det tror jag att de som deltar kommer att ha riktigt trevligt och kommer knyta kontakter för framtiden.

I Orrviken kommer Hawklord and the Comets med flera arrangera en konsertkväll 13 august. Det kommer säkert att bli en trevlig kväll för de som får tag på biljetter. Den ”äldre” generationen blir det en liten nostalgitripp, särskilt om man anänder via båt. Det finns många historier om danser i Orrviken men det är inget jag tänker gå in på nu. Håll koll på vad som kommer stå på afisch till nästa avdelningsmöte, kan vara värt att besöka ett avdelningsmöte.

Vid pennan Per Jonsson


Tipsa en vän     Skriv ut
Kalender
Tipsa redaktionen

--------------------------------------

KONTAKT
--------------------------------------


Facebook
Medlemsshop
Mest lästa
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Pappers avdelning 143
Ansvarig utgivare:   Kristina Sjöblom
Webmaster:   Kristina Sjöblom
Redaktion:   Erik, Ulf, PA, Kristina
Måndagen den 5 december 2022 - klockan 04:52