Information och nyheter från Pappers avd 143
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Referat från avd. 143:s styrelsemöte 26/5 2023.


Per Jonsson 2023-06-29

Lokala löneförhandlingar pågår och vissa framsteg har gjorts. Band annnat har 24 dagtidslönegrader flyttats upp. Förhandlingarna fortsätter och vi får hoppas att det snart blir klart och att vi får ut vår löneförhöjning så fort det går, kanske vi får ett besked på avdelningsmötet 7/6 på Husumgården.

Från våra finska ägare har nu kommit ett beslut att alla medarbetare som vistas i fabriken och i produktionslikalerna ska bära skyddshandskar. Det beslutet har de grundat på att antalet handskador har ökat inom företaget. Dock ska alltid en riskbedömning av arbete göras om det finns behov av handskar och vilken typ av handskar som ska användas för arbetet. Rena handskar eller rena händer om man ska hantera produkter i hygienzoner.

En oroande trend syns inom arbetarrörelsen är att alla förbund inom LO tappar medlemmar. Vår största styrka som arbetstagarorganisation är våra medlemmar. Det är de som gör att vi kan få till bra avtal och villkor för arbetare i på våra arbetsplatser. Om det inte finns medlemmar vad berättigar då våran existens som arbetstagarorganisation och vilka avtal och villkor kan vi då få till? Fundera på det och fråga era nya arbetskamrater om de är med i facket.

Vid pennan Per Jonsson


Tipsa en vn Skriv ut
Kalender
Tipsa redaktionen

--------------------------------------

KONTAKT
--------------------------------------


Facebook

--------------------------------------
--------------------------------------


Medlemsshop

Renta


--------------------------------------
Mest lästa
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Pappers avdelning 143
Ansvarig utgivare:   Kristina Sjöblom
Webmaster:   Kristina Sjöblom
Redaktion:   Erik, Ulf, PA, Kristina
Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 21:11