Information och nyheter från Pappers avd 143
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Referat från avd. 143:s styrelsemöte 28/1 2022.


Per Jonsson 2022-02-15

Vad som är vår stora styrka i Husum är att så många som möjligt är med i avdelning 143, då kan vi utnyttja det faktum att vi representerar alla i kollektivet och då kan vi vara trygga i att företaget kommer lyssna på oss. Därför är det viktigt att när det kommer nya arbetskamrater till våra abetsplatser ATT vi vi frågar om de har gått med i fackföreningen. När du värvar en ny kamrat till medlem får du ett presentkort värt 500kr att nyttja hos Utekompaniet. Så fråga nya kamrater om de vill bli medlem.


Vi har nu gått in i ett nytt år, ett valår till och med. Vi ska välja till kommun, region och till riksdag de personer och det parti som vi var och en tycker kan göra det bästa jobbet. Dock ska vi tänka efter noga vilket parti som har de värderingar som fackföreningar behöver. I dagen Sverige blåser en brunblå vind som hotar fackligt arbete och vår framtida existens. Så tänk noga på hur du tänker rösta. Nog om det.

Det är också dags för utvecklingssamtal med närmaste chef. Viktigt att vara så öppen som möjligt under samtalen och även ställa frågan till chefen vad kan jag göra för att få högre lön. Den frågan kommer naturligt för dagtidsgående men det skadar inte att fråga ändå. Det viktigaste med frågan är att skapa ett tryck på företaget att höja taket för högsta lönegrupp. Fråga, fråga det är droppen som urholkar stenen.

Det kommer utföras riskanalyser för befattningar på Lut och Kraft i och med ny panna. Där är det viktigt att vi deltar med så öppna ögon och öron som möjligt och verkligen talar om vlka arbetsuppgifter som ni genomför i återvinningen.

Vid pennan Per Jonsson 


Tipsa en vän     Skriv ut
Kalender
Tipsa redaktionen

--------------------------------------

KONTAKT
--------------------------------------


Facebook
Medlemsshop
Mest lästa
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Pappers avdelning 143
Ansvarig utgivare:   Kristina Sjöblom
Webmaster:   Kristina Sjöblom
Redaktion:   Erik, Ulf, PA, Kristina
Måndagen den 5 december 2022 - klockan 06:41