Referat från avd. 143:s styrelsemöte 24/9 2021.


Per Jonsson 2021-11-01

Det verkar finnas en uppfattning bland medlemmar att Orrviken är en del av Husums fabrikers semesterstiftelse. Kort sagt är den inte det. Orrviken ägs av Pappers avdelning 143 till 100%. Styrelsen har under ett antal år gjort förbättringar och renoveringar i Orrviken så att stället ska kunna utnyttjas mer än vad som sker idag. Alla medlemmar får hyra stället gratis när de så önskar. 

Semesterstiftelsen ingår avd. 143 i tillsammans med tjänstemännen och de är en egen juridisk person med egen ekonomi. Jag vet inte om detta blir klarare för er som läser detta, men kontakta gärna någon i styrelsen eller expeditionen om ni har frågor om Orrviken eller semesterstiftelsen.

Vi står inför ett stort fabriksstopp med många männislor som ska jobba i fabriken, så jag måste be er TÄNKA EFTER innan arbetet börjar så att inga allvarliga olyckor inträffa. Det är ingen tävling att hinna så mycket som möjligt utan målet är att komma hem till sina kära efter jobbet. Än en gång tänk före så det inte händer något under jobbet.

Än en gång hör jag talas om företaget Insurello som mot 25% av eventuell ersättning tar på sig att driva krav mot AGS  om någon drabbats av arbetsskada. Avdelningen gör samma sak utan att ta någonting av av eventuell ersättning. Valet är erat men varför betala för något man kan få gratis?

Under vecka 43 är det arbetsmiljövecka och den 27 oktober är det skyddsombudens dag. Med det vill jag att ni talar om för era skyddsombud hur mycket ni uppskattar deras arbete för er som medlemmar och arbetskamrater. Ge ett skyddsombud en kram eller visa dem uppskattning på nåt sätt. Skyddsombud finns för din skull, var rädd om dem också.

Vid pennan Per Jonsson